Biztosítás-flotta

Kedves Diáktársak!

A BDSZ Elnöksége a mellékelt határozatával engedélyezte, hogy a BDSZ kommunikációs csatornáin tájékoztassunk Benneteket egy olyan lehetőségről, amely Nektek többletkiadást nem jelent, de diáktársi közösségünket, a BDSZ-t támogathatjátok vele.

Miért jó ez nektek?

 • Nem kell egyedül eligazodni a biztosítások sokszor nehezen érthető világában

Mit kell tennetek érte?

 • Felkeresni a cégünket, a többit mi elintézzük

Milyen kötelezettséggel jár?

 • Nincsenek kötelezettségek, csak a biztosítók felé

Miért jó az alkusz?

 • Minden esetben a piac lehető legszélesebb áttekintését kínálja, a megfelelő szakértői háttérrel

Miért éppen az Optimum Bróker?

 • A BDSZ támogatása, bencés alapelvek szem előtt tartása – szemben a piac más szereplőinek hozzáállásával
 • Pénzügyi szakemberek mellett jogi és műszaki szakértők hozzáértése

Mit kínálunk?

 • Elsősorban a már meglévő szerződéseitek áttekintése, kezelése, kárügyintézés, évforduló-figyelés
 • A legkedvezőbb díjak illetve ajánlatok megkeresése
 • Minden biztosítással kapcsolatos ügyintézés

Mennyibe kerül ez nekem?

 • Minden tevékenységünk díjmentes

Miért jó a BDSZ-nek?

 • Támogatásként az éves biztosítási díj 2-5% fizetjük ki a BDSZ részére, ami kb. az adó 1 % felajánlásával megegyező összeget tesz ki

Fontos kiemelni, hogy nem szükséges új szerződést kötni a támogatáshoz, elegendő ha a szerződést az Optimum Bróker Kft. kezeli a jövőben.

Felmerült, hogy a BDSZ tagjainak adjunk kedvezményt a biztosítási díjakból, de ezt adminisztrációs és adójogi szempontból meglehetősen problémásnak találtuk, másrészt a folyamatos díjkontroll miatt a BDSZ tagok tapasztalataink alapján legalább 10-15%-ot fognak megtakarítani díjaikból azonos, vagy magasabb szolgáltatás mellett és ehhez nem feltétlenül szükséges biztosítót váltani.

Egyelőre flottát sem alakítunk ki, mivel nem látjuk, hányan szeretnének élni a lehetőséggel, illetve a biztosítási termékeket személyre szabva nyújtjuk, így nem tudunk egységes rendszert kialakítani.

Úgy véljük, ezzel a lehetőséggel olyan diákok is tudják támogatni volt iskolájukat, akik az adójuk 1%-át bármely okból nem tudják felajánlani, másrészt megtakarítani is tudnak a szolgáltatással.

Nyilvánvaló, hogy a BDSZ a befolyt összegek elköltéséről tájékoztatást fog adni Részetekre, mi előzetesen azt kértük, hogy 1/3 részben a saját maga által megvalósítani kívánt célra, 1/3 részben az alapítványt, illetve további 1/3 részben egy ösztöndíjprogramot támogassanak rászoruló diákok részére.

Természetesen e tárgyban a BDSZ, illetve mi is szívesen veszünk minden javaslatot, bár előre jelezzük, hogy a magunk részéről semmilyen döntési folyamatban nem kívánunk részt venni, csak az összegek felhasználásról kérünk tájékoztatást.

Hangsúlyozott célunk a tehetséges bencés diákok, az iskola, illetve a Rend támogatása lehetőség szerint maradandó célok megvalósítása érdekében.

A célok mellett fontosnak tarjuk azt is, hogy mindenki, aki támogatást nyújt ebben a formában pontosan ellenőrizni tudja azt, hogy milyen összeggel támogatja a BDSZ-t, illetve ez az összeg a Szövetség részére megérkezett-e. Ennek megfelelően mindenkit tájékoztatunk, hogy milyen összegű támogatást nyújtott és az adatvédelmi szabályok betartása mellett a BDSZ is tételes elszámolást kap tőlünk, melybe minden érintett betekinthet.

Itt kérek mindenkit, hogy bármilyen eltérést vél felfedezni, jelezze részünkre, hogy a remélhetőleg adminisztratív hibát haladéktalanul orvosolni tudjuk – bár reméljük nem lesz ilyen.

Első körben a volt bencés diákokat, illetve cégeiket kívánjuk ebbe a körbe bevonni, de a későbbiek folyamán akár olyan személyek is csatlakozhatnak, akik, bár nem itt tanultak és nem kötődnek az intézményekhez, de azok céljával egyetértenek és támogatni kívánják.

Az, hogy ezzel milyen mértékű támogatási lehetőség van a kezdeményezésünkben azt mindenki ki tudja számolni, így most már minden Rajtatok, illetve rajtunk múlik.

Külön öröm a számunkra, hogy a széthúzás helyett végül is az összefogás győzedelmeskedett, és bár az első kezdeményezés megszületése után közel két év telt el, de végül is 3 bencés diák egy cégnél dolgozva reményeink szerint a lehető legjobb megoldást dolgozta ki.

Természetesen évente néhány alkalommal tájékoztatni fogunk Benneteket, hogy hol tartunk, megtörve ez által pl. a levelezőlistán az albániai helyzettel kapcsolatos beszámolókat, de reméljük lesz miről tájékoztatást adnunk, mi a magunk részéről ezen leszünk.

A cégünkön belül Horváth Mátét keressétek az alábbi elérhetőségen:

+36 30 493 6076

horvath.mate@optimumbroker.hu

bdsz@optimumbroker.hu

 

Kérünk továbbá mindenkit, hogy az első alkalommal feltétlenül jelezze, hogy bencés diák, illetve cég nevében jár el, mivel első alkalommal ezt rögzítenünk kell a támogatás biztosítása érdekében.

Zárásul mellékeljük a BDSZ határozatát.

8/2014. (II. 5.) Eln. számú h a t á r o z a t o t :

A BDSZ Elnöksége lehetővé teszi, hogy a biztosításflotta szervező használják a BDSZ és a bencés diákok kommunikációs csatornáit és ismertessék terméküket. Mint Elnökség nem látja szükségét annak, hogy e tevékenységet hivatalos BDSZ tevékenységként ismerje el, illetve kéri a szervezőket, hogy kerüljék a flotta elnevezésében a bencés jelzőt.