• e-Híradó BDSZ – 2018. szeptember 3.

  2018. szeptember 3. | Egyéb

  Kedves Diáktársunk!

  Kérünk, engedd meg, hogy tájékoztassunk Téged néhány fontos eseményről, információról.

  “Ti vagytok a föld sója” – a legutóbbi BDSZ HÍRLEVÉL

  A BDSZ hírlevele ide kattintva tölthető le.

  Beszámoló

  Lambert Zoltán (Ph60B), a Városmajori Jézus Szíve plébánia plébánosa szeptember 2-án 11 órakor hálaadó szentmise keretében ünnepelte meg híveivel 50 éves városmajori szolgálatát.

  A bencés diákközösség Isten áldását kéri a jubilánsra: jó egészséget és további gyümölcsöző lelki szolgálatot kívánunk neki!

  BUDAPESTI SÖRÖZÉSEK IDŐPONTJAI – 2018 – BDSZ BTSZ

  A Budapesten tartózkodó, bármely bencés iskolában tanult diáktársainkat szeretettel várjuk havi találkozóinkra!

  Időtartam: 17.00-tól záróráig.

  Helyszín: Kis Vigadó vendéglő 1113 Budapest (XI. kerület), Villányi út 34.

  (a 17-es és 61-es villamos Szüret utcai megállójánál)

  A 2018. évi sörözések időpontjai: szeptember 10., október 8., november 12., december 10.

  MÁRIA-ZARÁNDOKLAT

  Időpont: 2018. szeptember 15-16. Fallóskút

  Bővebb információ a BDSZ honlapon.

  Jelentkezés: Dr. Jobbágy Lajos (Ph 69) jobbagy@jobbagy.t-online.hu, 76/495-440, 30/9552246

  A Pannonhalmi Bencés Alumni hírei

  Alumni-kosárkupa: Közeledik az év eseménye, a sokak által nagyon várt őszi Alumni-kosárkupa. 2018. október 6-án, szombaton 11 órakor kezdődik a tornacsarnokban. Nagy szeretettel várjuk a valamikori kosárlabdacsapatokat korhatár nélkül. Jelentkezéseket a barcza@osb.hu email-címre küldjétek.

  Jelentkezési határidő szeptember 31. Részvételi díj: 5 000 – 30 000 Ft csapatonként, mindenkinek a lehetőségeihez mérten.

  Szent Szabina: Talán többen tudjátok, hogy a budapesti Tanulmányi Házat felújították az elmúlt évben. Ez az a rendház és egyben közösségi hely, ahol a fiatal bencés szerzetesek budapesti egyetemi tanulmányaik idején élnek. A munkálatok ezekben a napokban fejeződnek be. Ehhez kapcsolódik Jákó atya felhívása, amelyben anyagi támogatásotokat kéri.

  Bár a Tanulmányi Ház felújítása jól halad, de sajnos hiányzik még a forrás a közösségi terem belsőépítészeti kialakítására, ami milliós tétel. Ezért a következő hetekben erre a célra gyűjtünk: a kápolnában ismét elhelyezzük a téglajegyeket, valamint adományaitokat köszönettel fogadjuk az alapítvány bankszámláján. Már az első héten sokan megmozdultatok: eddig közel 1 millió forint gyűlt össze, köszönjük szépen az adakozóknak!

  Szent Szabina Alapítvány

  CIB Bank 11100104-18245622-10000001

  közlemény: közösségi terem

  Nagyon köszönjük!

  Kérjük, amennyiben tehetitek, támogassátok ezt a bencés utánpótlás szempontjából fontos helyet!

  Söveges Dávid emlékkönyv

  A Söveges Dávid emlékkönyv még beszerezhető Mohácsi Péter (Ph75) diáktársunknál a Pázmány Egyetemen (Szentkirályi utca 28.), munkaidőben, előzetes egyeztetés után.

  telefon: Mohácsi Péter 06/30/9613937

  e-mail: mohacsi@startadsl.hu

  A Vándorapostol: Emlékezés Jáki Sándor Teodóz OSB-re

  A könyv megrendelhető: 70/253-3708; peterthomas81@gmail.com

  BENEDICTINA III.

  A Bencés Diákszövetség Elnöksége – a rendi elöljáró beleegyezésével – a BDSZ Hírlevél 2012/3. számában meghirdette a bencés öregdiákok írásbeli és audio-vizuális emlékeit befogadó „Benedictina III.” nevű gyűjtemény megalakulását, és – alábbiakban ismertetett – hármas tagolódású gyűjtőkörét:

  1./ Bencés öregdiákok „papíralapú” (könyvekben, folyóiratokban megjelent), valamint digitális formában publikált visszaemlékezései, életrajzai és a bencés diákléttel kapcsolatos szépirodalmi munkái, valamint audio/vizuális dokumentumai (beleértve a fénykép- és filmfelvételeket, digitális adathordozókat), amelyek segítik felidézni a mindenkori bencés tanintézményekben folyó oktató- és nevelőmunka emlékeit, szereplőit, elveit, gyakorlatát és eredményét.

  2./ Hasonló tematikájú kéziratos dokumentumok. (Például tanár-diák levelezések anyagai.) Ajánlatos lenne annak az éledező gyakorlatnak az elterjesztése is, mely szerint az 50 éves érettségi találkozók szervezői életrajzuk, pályafutásuk megírására kérik fel osztálytársaikat, és e gyűjtemény egy rendezett példányát elküldik a Benedictina III-nak.

  3./ Egykori bencés diákok által jegyzett – témájuktól független – (könyvméretű) tudományos publikációk, szépirodalmi és egyéb művészi alkotások (ill. azok képi másolatainak) gyűjteménye.

  Az említett dokumentumokat a Pannonhalmi Főapátsági Könyvtár „Benedictina” gyűjteményének III. sz. alegységeként gyűjti és kezeli. Felkérjük minden idők bencés öregdiákját, hogy a fenti gyűjtőkörbe illeszkedő dokumentumaitokat juttassátok el a következő címre: Ásványi Ilona helyettes könyvtárigazgató, Pannonhalmi Főapátsági Könyvtár „Benedictina III.”, 9090 Pannonhalma Vár 1.  E-mail cím: fokonyvtar@osb.hu

  Gereben Ferenc (Ph60)

  BDSZ TELEFONFLOTTA

  Továbbra is van lehetőség kedvezményes mobiltelefon előfizetés igénylésére minden Diáktársunknak. Bővebb felvilágosítást és készülékekkel kapcsolatos információt, árakat az alábbi linkeken találtok.

  Olcsóbbak lesznek a Bencés Flotta tarifái azok számára, akik most ismét új, két éves szerződést kötnek. A kedvezőbb díjszabás hátterében az az elnökségi döntés áll, hogy a BDSZ meghosszabbítja a Bencés Flotta kezelésére vonatkozó szerződését a Bestar Kft.-vel, ha a flottatagok a korábbinál kedvezőbb szolgáltatási feltételeket kapnak a cégtől. A Bestar Kft. minden flottatagot értesít az új, olcsóbb tarifákról. Ha valaki nem kíván újabb két évre szerződést kötni a Flottával, az eredeti szerződés értelmében, változás nélkül, az eddig megszokott tarifákkal nyújtják neki a szolgáltatásokat. Azaz érdemes most résen lenni, mert olcsóbb lehet a havi telefonálás! Kérdéseitekkel, igényeitekkel a szokásos helyre, a Bestar Kft. ügyfélszolgálatához fordulhattok: Tel.: 06-20-555-1755 E-mail: ugyfelszolgalat@bestar.co.hu A BDSZ és a Bestar Kft. között 2016 óta gyümölcsöző együttműködés áll fenn. Ennek részeként a cég már több ízben jelentős összeggel támogatta Diákszervezetünket. Így aki a Flottában él az új lehetőséggel, nem csak olcsóbban telefonál, hanem közvetett módon támogatja is a BDSZ-t!

  Az alábbi linken érhető el a flottával kapcsolatos információ:

  Telefonflotta

  Aktuális készülékárlista letölthető a Telenor honlapjáról (Készülékárlista vállalatoknak, menüpont alatt):

  https://www.telenor.hu/vallalatok/arlista

  BDSZ 1%-os támogatás

  A Bencés Diákszövetség közhasznú egyesületként örömmel fogadja az 1%-os támogatásokat.

  Bencés Diákszövetség

  adószám: 19113966-1-08

  A felajánlott összeget a területi szervezeteink, közösségeink támogatására fordítjuk.

  Köszönjük, ha támogatod 1%-os felajánlásoddal a Diákszövetséget!

  BDSZ TAGDÍJ

  Tisztelettel felhívjuk figyelmeteket a tagdíj befizetésének fontosságára. Ez Diákszövetségünk legfőbb bevételi forrása.

  A Tagdíj mértékét 2018-tól a Küldöttgyűlés egységesen 5.000,- Ft-ban határozta meg.

  A fizetési határidő: 2018. május 30.

  Kérjük mindazokat, akik saját jövedelemmel rendelkeznek, hogy lehetőségük szerint továbbra is támogassák a tagdíjon felül a Diákszövetséget. A tagdíjat meghaladó összeg támogatásként kerül elszámolásra.

  Kérjük azokat, akik idén (2018-ban) még nem fizették be tagdíjukat (5.000,- Ft), vagy a korábbi évekről elmaradásuk van, mihamarabb egyenlítsék ki tartozásukat. Tagdíjinformáció: akta@bencesdiak.hu

  A tagdíj befizethető:

  • sárga csekken (igényelni lehet: akta@bencesdiak.hu)
  • átutalással a 10403356-33500155-00000000 számlára (Tagdíjat kizárólag erre a számlaszámra lehet teljesíteni!!)
  • közvetlen készpénzbefizetéssel a K+H Bank fiókjaiban
  • Külföldi utaláshoz további adat:

  K+H Bank Zrt., Győr ; IBAN szám: HU76104-03356-3350-0155-0000-0000;  SWIFT kód: OKHBHUHB

  Kérjük külföldön élő diáktársainkat, hogy minden esetben utalással teljesítsék befizetéseiket.

  Kérünk mindenkit, hogy a befizetésnél/utalásnál olvashatóan tüntesse fel nevét, érettségije helyét és idejét! Továbbra sem lehet a tagdíjat előre befizetni, mindig csak az aktuális évben.

  Budapest, 2018. szeptember 3.

  PAX et GAUDIUM!

  a BDSZ Elnökségének megbízásából

  Kovács Péter (Ph05) és Szabó Tibor Zsombor (Ph06)