• Tihanyi kirándulás – Győri Egyetemi Tagozat – beszámoló

  2018. április 16. | Egyéb

  A Győri Egyetemi Tagozat már az újjáalakulásától kezdve azon munkálkodik, hogy kirándulásokkal, közösségépítő programokkal igyekezzen hozzájárulni a bencés közösségek kapcsolattartásához.

  Régóta terveztük egy tihanyi kirándulás megvalósítását, melyre végül – hosszas szervezés után – április második hétvégéjén került sor. Ennek keretében egy éjszakát tölthettünk a Perjelséghez tartozó Szent Kristóf vendégházban, élvezve a Balaton közelségét és szépségét, valamint a bencés közösség vendégszeretetét.

  (A fotón: Görög Bence, Balogh Bálint, Horváth Bertold, Szabó Gábor, Komálovics Barna, Soós Barnabás, Vidákovich Antal, Szűcs Gergő, Kollát Kristóf)

  Április 6-án, péntek délután indultunk el Tihanyba egy személyautóval és egy kisbusszal, összesen 11 fő részvételével. Megérkezésünk után nem sokkal a rendház tetőterében vehettünk részt Jeromos atya előadásán, melynek keretében betekintést nyerhettünk a bencés közösség életébe, a programjaikba, terveikbe és a félsziget történelmébe is. Ezt követően az atyákkal közösen imádkoztuk a vesperást, majd szentmisén vettünk részt Tihany lakóival közösen.

  Másnap idegenvezetésen vettünk részt, melyben megismertük az épületegyüttes, a tihanyi alapítólevél és I. András király történetét, életét.

  Farkas Gergő, Görög Bence, Ferencz Kristóf, Kollát Kristóf, Horváth Bertold, Szűcs Gergő, Soós Barnabás, Balogh Bálint, Szabó Gábor, Saly Péter

  Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Barkó Ágoston és Mihályi Jeromos atyáknak, hogy lehetővé tették számunkra ennek a felejthetetlen hétvégének az eltöltését. Külön köszönjük Sárai-Szabó Kelemen atyának, hogy hozzájárult utazásunkhoz, valamint a Bencés Diákszövetségnek, hogy anyagi támogatással segítette a kirándulás megvalósítását. Mindezeken túl pedig köszönjük a résztvevő barátainknak, és sok szeretettel várunk minden egyetemistát további programjainkra is.

   

  Győri Egyetemi Tagozat Elnökség